Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αγία Παρασκευή, Αττικής, Greece
Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μου με εξοργίζουν, λιγότερο ή περισσότερο. Γράφοντας τις σκέψεις μου δεν βαυκαλίζομαι και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι απ’ όλα αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως βοηθήσω τους μη ειδικούς, να κατανοήσουν καλύτερα αυτά τα τόσο σοβαρά και σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Γνωρίζω ότι όλοι , χωρίς καμία εξαίρεση, είμαστε ημιμαθείς, εκτός από τον τομέα της εξειδίκευσής μας και παρ’ όλο που, ΟΛΑ τα θέματα για τα οποία γράφω δεν είναι ακριβώς της εξειδίκευσής μου, τολμώ να τα δημοσιεύσω επειδή είναι σχετικά με αυτή και, κυρίως, με έχουν απασχολήσει πολύ σοβαρά .

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ποιος ευθύνεται για τη χρεοκοπία μας.

(Επιστολή προς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05/06/11)
Κύριε Διευθυντά,


Ποιος ευθύνεται για τη χρεοκοπία μας.


Παρακολουθώντας τη συζήτησή σας (ΦΑΚΕΛΛΛΟΙ) με τον κύριο Μητσοτάκη σκεπτόμουν πόσο σωστά τα λέει. Το πρωί που ξύπνησα, όμως, ένοιωθα την ίδια οργή (κι ας μην πηγαίνω στην «Πλατεία»!) και γι αυτόν, ενώ, ξαφνικά, ήταν ξεκάθαρο στο νου μου ποιοι έχουν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας μας! Προφανώς, ενώ κοιμόμουν, έκανα το “performance appraisal” αυτών που κυβέρνησαν, δηλαδή την αξιολόγηση της απόδοσης των μάνατζερς, που διοίκησαν τη χώρα απ’ την μεταπολίτευση και μετά. Ιδού τα αποτελέσματα:

Πρωθυπουργοί: (δηλαδή Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι)        ποσοστό ευθύνης 70%
Υπουργοί: (δηλαδή μέλη του εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου)   ποσοστό ευθύνης 20%
Βουλευτές: (δηλαδή Στελέχη διαφόρων βαθμίδων)                              ποσοστό ευθύνης   9%
Πολιτικοί, γενικώς: (δηλαδή το Μάνατζμεντ, γενικώς)                          ποσοστό ευθύνης 99%.


Το 1% της ευθύνης επιμερίζεται (όχι ισομερώς) σε «έκτακτα γεγονότα», στους συνδικαλιστές, διαπλεκόμενους, λουφαδόρους, τους των κλειστών επαγγελμάτων και τους άπειρους άλλους που «ευνοήθηκαν» με τους 1000 και 1 τρόπους, που ένας-ένας αποκαλύπτονται, εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα και ακαταλληλότητα των διοικούντων να διοικούν. Σημειώνω ότι, σε μία επιχείρηση, ο επιμερισμός θα ήταν λίγο διαφορετικός, αλλά με αμετάβλητο το ποσοστό 1% γι αυτούς που ΔΕΝ διοικούσαν. Πότε θα καταλάβουν οι πολιτικοί ότι την ευθύνη για την πορεία των χωρών, των επιχειρήσεων, των ποδοσφαιρικών ομάδων, των οικογενειών την έχουν αποκλειστικά και στο ακέραιο οι ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ τους;


Και ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Αλέκος Παπαδόπουλος (σαν παράδειγμα μόνο) και όλοι οι άλλοι που «τα έλεγαν και παλαιότερα», θα ήταν καλό να αρχίσουν να αναρωτιούνται μήπως έχουν ΔΙΠΛΗ ευθύνη, που δεν τα έκαναν αφού τα ήξεραν για να τα λένε! Τελικά, η τραγωδία μας είναι ότι, όπως είπε και ο ρεαλιστής κύριος Μητσοτάκης, αυτούς έχουμε για «ηγέτες», μ’ αυτούς πρέπει να πορευτούμε (κι ας μην είπε, αυτούς είχαμε, μ’ αυτούς πορευτήκαμε)… !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες