Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αγία Παρασκευή, Αττικής, Greece
Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μου με εξοργίζουν, λιγότερο ή περισσότερο. Γράφοντας τις σκέψεις μου δεν βαυκαλίζομαι και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι απ’ όλα αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως βοηθήσω τους μη ειδικούς, να κατανοήσουν καλύτερα αυτά τα τόσο σοβαρά και σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Γνωρίζω ότι όλοι , χωρίς καμία εξαίρεση, είμαστε ημιμαθείς, εκτός από τον τομέα της εξειδίκευσής μας και παρ’ όλο που, ΟΛΑ τα θέματα για τα οποία γράφω δεν είναι ακριβώς της εξειδίκευσής μου, τολμώ να τα δημοσιεύσω επειδή είναι σχετικά με αυτή και, κυρίως, με έχουν απασχολήσει πολύ σοβαρά .

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μόνο μία εξουσία μπορεί «να τα βάλει» με την εξουσία.

Επιστολή προς: kathimerini@kathimerini.gr 18 Μαΐου 2010

Κύριε Διευθυντά

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ

Σε κάποιο σημείο της χθεσινής παρουσίασης των «φακέλων» έγινε σαφές ότι τα χρέη των νοσοκομείων μάλλον ήταν κατά 3,5 δις ευρώ υψηλότερα από το δηλωθέν ποσό στην Eurostat, απλώς, (πέρα από την όποια κουτοπονηριά) κανείς δεν γνώριζε με βεβαιότητα! Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι και γιατί μισθοδοτούνται από το κράτος. Ο κύριος Αλογοσκούφης έκανε «απογραφή» και «ανεκάλυψε» διάφορα. Η νέα κυβέρνηση «ανεκάλυψε» ότι το έλλειμμα ήταν μεγαλύτερο. Δεν έχει τέλος… .


Κάθε πρωτοετής του management γνωρίζει ότι διοίκηση χωρίς ακριβείς πληροφορίες είναι αδύνατη. Η κυβέρνηση μοιάζει να αντιλαμβάνεται (μέχρι στιγμής, απλώς μοιάζει) τι πρέπει να γίνει και καθημερινά ακούμε διάφορα «θα». Τα εμπόδια που θα συναντήσει μέχρι την υλοποίηση των «θα» είναι πάρα πολλά και γνωστά και εδώ χρειάζεται η δική σας, όλων των ΜΜΕ, συμβολή.


Πρέπει, όχι μόνο να συνεχίσετε να παρουσιάζετε τα κακώς κείμενα, αλλά και να αναλάβετε τον ρόλο (που, υπό ομαλές συνθήκες, δεν ανήκει στα ΜΜΕ) του follow-up. Πολλά ΜΜΕ, με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να πρωτοστατεί, καυτηριάζουν τα της Βουλής – ένα παράδειγμα- αλλά ο κύριος Πετσάλνικος φαίνεται να ζει στο παρελθόν, όταν με λίγη «στάχτη στα μάτια» ξεμπέρδευαν με τη λαϊκή δυσφορία, που τώρα είναι οργή. Μην σταματάτε μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει.


Νοιώθω, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, «εγκλωβισμένος», χωρίς δυνατότητες αντίδρασης. Η ψήφος μας δεν μετράει. Προφανώς, στη δημοκρατία μας υπάρχουν αδιέξοδα. Μόνο μία εξουσία μπορεί «να τα βάλει» με την εξουσία. Ακόμη –ακόμη - δεν είμαι έτοιμος να «κάψω το μπορντέλο τη βουλή» και ψάχνω για φως στην άκρη του τούνελ. Θα το ανάψετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες