Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αγία Παρασκευή, Αττικής, Greece
Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μου με εξοργίζουν, λιγότερο ή περισσότερο. Γράφοντας τις σκέψεις μου δεν βαυκαλίζομαι και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι απ’ όλα αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως βοηθήσω τους μη ειδικούς, να κατανοήσουν καλύτερα αυτά τα τόσο σοβαρά και σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Γνωρίζω ότι όλοι , χωρίς καμία εξαίρεση, είμαστε ημιμαθείς, εκτός από τον τομέα της εξειδίκευσής μας και παρ’ όλο που, ΟΛΑ τα θέματα για τα οποία γράφω δεν είναι ακριβώς της εξειδίκευσής μου, τολμώ να τα δημοσιεύσω επειδή είναι σχετικά με αυτή και, κυρίως, με έχουν απασχολήσει πολύ σοβαρά .

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Τα προνόμια των αρχόντων μας

Επιστολή προς: kathimerini@kathimerini.gr 1 Μαΐου 2010

Κύριε Διευθυντά 

Τα προνόμια των αρχόντων μας

Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξετε, εσείς που έχετε βήμα, έναν ευρύ δημόσιο διάλογο, σχετικά με τα πάσης φύσεως προνόμια των πάσης φύσεως αρχόντων μας; Ένας δήμαρχος, που «υπηρέτησε την πατρίδα», μετά από 2 τετραετίες στην Κολοπετινίτσα των 27 κατοίκων παίρνει ισόβια σύνταξη! Το νέο συνταξιοδοτικό, επί τέλους, θα προβλέπει σύνταξη με βάση τα πραγματικά έτη εργασίας – για τους υπηκόους. 

Φυσικά, ούτε γνωρίζω όλα τα είδη και όλες τις κατηγορίες αρχόντων, ούτε υποψιάζομαι καν όλα τα είδη και όλες τις κατηγορίες προνομίων, υλικών τε και άυλων, θεσμοθετημένων τε και μη. Και για τα «μη θεσμοθετημένα» δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα… . Για τη θεσμοθετημένη, όμως, ασυλία βουλευτών, μη-ευθύνη υπουργών (που όλες οι αντιπολιτεύσεις υπόσχονται να διορθώσουν μόλις γίνουν κυβέρνηση…) κλπ, κλπ. Θα γίνει ποτέ κάτι;

 Με τιμή
 Συμεών Ρωμύλος                 
 Θεμιστοκλέους 37 Αγία Παρασκευή Αττικής 15342

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες