Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αγία Παρασκευή, Αττικής, Greece
Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μου με εξοργίζουν, λιγότερο ή περισσότερο. Γράφοντας τις σκέψεις μου δεν βαυκαλίζομαι και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι απ’ όλα αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως βοηθήσω τους μη ειδικούς, να κατανοήσουν καλύτερα αυτά τα τόσο σοβαρά και σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Γνωρίζω ότι όλοι , χωρίς καμία εξαίρεση, είμαστε ημιμαθείς, εκτός από τον τομέα της εξειδίκευσής μας και παρ’ όλο που, ΟΛΑ τα θέματα για τα οποία γράφω δεν είναι ακριβώς της εξειδίκευσής μου, τολμώ να τα δημοσιεύσω επειδή είναι σχετικά με αυτή και, κυρίως, με έχουν απασχολήσει πολύ σοβαρά .

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μπράβο στον κύριο Σαμαρά!

Επιστολή προς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25/04/11)

Μπράβο στον κύριο Σαμαρά!


Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι η ιδέα του κυρίου Σαμαρά, να δημιουργήσουμε εφεδρείες δημοσίων υπαλλήλων είναι στην κυριολεξία πρωτότυπη, με την έννοια, ότι κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο!

Μια καλή ιδέα, συνήθως, γεννάει κι άλλες, παρόμοιες. Έτσι, θα πρότεινα, αν μη τι άλλο, χάριν ισονομίας, να δημιουργήσουμε και εφεδρείες ιδιωτικών υπαλλήλων. Βεβαίως, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί οι ιδιωτικοί να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια των δημοσίων, θα έλεγα να εξαιρούνται όσοι (ιδιωτικοί μόνο) έχασαν τη δουλειά τους λόγω ανικανότητας ή «τεχνολογικής απαξίωσης». Στο σπίτι τους θα κάθονται και θα εισπράττουν (α, ναι, να μην το ξεχάσω, μόνο τον βασικό) μισθό τους μόνο οι δεκάδες χιλιάδες, που την έχασαν χωρίς καμία απολύτως δική τους ευθύνη.

Οι παλιοί που έλεγαν «τι κάνει ο άνθρωπος για να βγάλει το ψωμί του» θα έλεγαν, εν προκειμένω, «τι κάνει ο πολιτικός για να μαζέψει ψήφους»… .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες