Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αγία Παρασκευή, Αττικής, Greece
Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μου με εξοργίζουν, λιγότερο ή περισσότερο. Γράφοντας τις σκέψεις μου δεν βαυκαλίζομαι και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι απ’ όλα αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως βοηθήσω τους μη ειδικούς, να κατανοήσουν καλύτερα αυτά τα τόσο σοβαρά και σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Γνωρίζω ότι όλοι , χωρίς καμία εξαίρεση, είμαστε ημιμαθείς, εκτός από τον τομέα της εξειδίκευσής μας και παρ’ όλο που, ΟΛΑ τα θέματα για τα οποία γράφω δεν είναι ακριβώς της εξειδίκευσής μου, τολμώ να τα δημοσιεύσω επειδή είναι σχετικά με αυτή και, κυρίως, με έχουν απασχολήσει πολύ σοβαρά .

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Το «Εθνικό» Φορολογικό Σύστημα


Κύριε διευθυντά                                                 (Επιστολή προς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/06/2012)

Το «Εθνικό» Φορολογικό Σύστημα

Έχουμε νέα κυβέρνηση και, φυσικά, θα έχουμε και νέο φορολογικό σύστημα...!
Κάθε φορολογικό σύστημα (θα έπρεπε να) έχει δύο χαρακτηριστικά:
1)  Να επιμερίζει ΔΙΚΑΙΑ το φορολογικό βάρος - να πάρουμε όσα χρειαζόμαστε αλλά από ποιους? και
2)  Να διασφαλίζει, ότι, όντως, θα πάρουμε αυτά που πρέπει από αυτούς που πρέπει.
Για να επιτευχθεί το δεύτερο, χρειάζεται να ΠΕΙΣΤΟΥΝ οι φορολογούμενοι ότι δεν πρέπει να... φοροδιαφεύγουν! Πως, όμως, πείθονται οι άνθρωποι για οτιδήποτε? Μα, απλούστατα, με... καρότα και μαστίγια!
Υπάρχουν μόνο δύο καρότα, που μπορεί να προσφέρει ένα φορολογικό σύστημα: Το 1), πιο πάνω, (ΔΙΚΑΙΟ) και χρηστή διαχείριση των εσόδων. Ιστορικά, έχουμε αποτύχει παταγωδώς με τα καρότα και, κατά συνέπεια, δεν περιμένω κάτι καλύτερο τώρα. (Εκτός και αν κάποιος - μάλλον πολλοί -  Ράϊχενμπαχ...). Μαστίγια υπάρχουν άπειρα, κι ελπίζω, αυτή τη φορά, να χρησιμοποιηθούν όσο περισσότερα γίνεται, μπας και κάτι αλλάξει...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες