Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αγία Παρασκευή, Αττικής, Greece
Πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω μου με εξοργίζουν, λιγότερο ή περισσότερο. Γράφοντας τις σκέψεις μου δεν βαυκαλίζομαι και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι απ’ όλα αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως βοηθήσω τους μη ειδικούς, να κατανοήσουν καλύτερα αυτά τα τόσο σοβαρά και σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Γνωρίζω ότι όλοι , χωρίς καμία εξαίρεση, είμαστε ημιμαθείς, εκτός από τον τομέα της εξειδίκευσής μας και παρ’ όλο που, ΟΛΑ τα θέματα για τα οποία γράφω δεν είναι ακριβώς της εξειδίκευσής μου, τολμώ να τα δημοσιεύσω επειδή είναι σχετικά με αυτή και, κυρίως, με έχουν απασχολήσει πολύ σοβαρά .

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Τα Μνημόνια Απέτυχαν!»


Κύριε Διευθυντά                                             (Επιστολή προς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24/08/2012)

«Τα Μνημόνια Απέτυχαν!»

Περίπου όλοι οι Έλληνες, ιδιαίτερα δε οι «προοδευτικοί» και οι «παραθυράτοι» είναι πλέον απολύτως βέβαιοι, ότι  «τα μνημόνια απέτυχαν!» και, μάλιστα, «παταγωδώς!». Εύχομαι να έχουν δίκαιο, αλλά με βασανίζουν κάποιες σκέψεις:

Έστω ότι έχουμε έναν ασθενή με καρκίνο. Οι «γιατροί» διέταξαν να αφαιρεθούν πρώτα οι πολλαπλοί κακοήθεις όγκοι. Εμείς αποφασίσαμε, ότι «ούτε που κουβεντιάζουμε» για εγχείρηση αλλά να κάνουμε κάποιες χημειοθεραπείες. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές, ΟΝΤΩΣ,  δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικές, ενώ, ΟΝΤΩΣ, πάντοτε έχουν δυσάρεστες παρενέργειες, οπότε, επί πλέον, τις εφαρμόζουμε «με μισή  καρδιά», δηλαδή ούτε καν στοχευμένα!

Αποτέλεσμα: Η υγεία του ασθενούς μας χειροτερεύει, χάνει βάρος, του πέφτουν τα μαλλιά, δεν έχει όρεξη για...σεξ και, γενικά, έχει όλα τα συμπτώματα καρκινοπαθούς υπό χημειοθεραπεία, που δεν άρχισε ακόμη να έχει αποτελέσματα.  Φυσικά, τέτοιοι κακοήθεις όγκοι δεν ανταποκρίνονται σε τέτοιες χημειοθεραπείες, οπότε το συμπέρασμα είναι αυταπόδεικτο: λάθος συνταγή, «τα μνημόνια απέτυχαν!» και, μάλιστα, «παταγωδώς!». Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι αν «ταΐσουμε» τον ασθενή μας με τροφές και δυναμωτικά, ο οργανισμός του θα μπορέσει να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες και, ως δια μαγείας, οι όγκοι θα εξαφανιστούν! Εύχομαι να έχουν δίκαιο και αυτοί!

Αναγνώστες